Familie-våbenskjoldet (klik for fuld størrelse)


Baggrund

Jeg er født og opvokset i Aalborg, men har også boet i Frederikshavn, Thisted, København, Ribe, Århus, på Møn, og med lidt go'vilje, for en kort periode i Estland. Desuden har jeg besøgt de fleste vesteuropæiske lande, USA og Australien (billedet herover). I dag bor jeg i et bindingsværkshus mellem Skanderborg og Ry, sammen med min kæreste og vores to sønner, Kevin og Tristan.
Jeg blev student i 1989, og har siden uddannet mig til laborant og miljøtekniker. Jeg har siden taget et kursus i webdesign, som udmundede i min hjemmeside om progressiv rock, som denne side er en lille del af. Desuden har jeg en youtube-side, der hovedsageligt er dedikeret til Overlærer Skelager og Apotekerne (humoristiske klip fra 80'erne med bl.a. Niels Hausgaard, og Jes Ingerslev).
Mit arbejdsliv omfatter tre amter, Aalborg Portland, P & T, Civilforsvaret, samt TEKNOS (tidl. HYGÆA), og har siden 2003 arbejdet som miljøtekniker ved NIRAS Rådgivende Ingeniørfirma, med specialiale i recipienter (vandløb, søer og havet) og jord-/grundvandsforurening.

Interesser:

Musik

...må nok siges at være den dominerende interesse. Først og fremmest den progressive rock, som jeg opdagede mange år efter den var ude af mediernes søgelys. Mine egne musikrødder er af lidt yngre dato, og jeg sætter stadig pris på god, simplere popmusik, typisk af 80'er bands (inden den blev fór simpel!). Pet Shop Boys er for mig, med deres gode melodier, sære indfald, symfoniske lydbilleder, ironiske tekster og særegenhed, poppens mestre. Af andre popbands skal her nævnes Sandra/Enigma, Duran Duran og Tears For Fears(Curt Smith), samt opløste bands som A-ha, New Order, Gangway, Talk Talk, Adam & The Ants/Adam Ant, Visage og Frankie Goes To Hollywood.

Natur & miljø

...ikke fordi jeg er miljøtekniker, - nok mere den anden vej rundt! Naturen har altid interesseret mig, men interessen fik et ekstra skub efter den første tur til Australien. Det virkede lidt tomt at komme hjem til lille Danmark's kultiverede natur, så jeg måtte i gang med at lære vores danske natur bedre at kende.. den er faktisk rigtig rig på gode oplevelser, bare man lærer at se dem.
Jeg er medlem af organisationerne Verdensnaturfonden (WWF), Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Naturfredningsforening. Et andet godt sted at følge naturen er hos Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), og det altid aktuelle Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Hjemme har vi Malawi Cichlider(billedet), og kan vi ikke få nok af eksotiske dyr er Aalborg Zoo et rigtig godt sted. Når vi en dag får lidt mere plads rykker der nok også alle mulige andre dyr ind!

Sport / motion

Som hovedregel aldrig holdsport, så noget individualist må man jo være. Svømning var vist den første store lidenskab, men cyklen har været den mest stabile, og den får flere gear på hver gang den udskiftes! Bjergetaperne i Giro'en, Tour'en og Vuelta'en følges med stor spænding år for år, men det vil aldrig blive det samme uden cykelsportens all-time nr.1, Marco Pantani, hvis eksplosive ryk man altid ventede med særlig spænding og nydelse. Et godt cykelsted på nettet er hos Cyclingnews.

Rulleskøjteløb i næsten alt terræn bliver det også jævnligt til, men hvis det var realistisk ville snowboard nok være mit foretrukne transportmiddel! "Snowblades", der er en slags små stuntski, lærte jeg for nyligt af løbe på, og det er hurtigt lært, hvis man allerede kan løbe på ovenstående.

Science Fiction

Hjørnestenen i denne interesse hedder uden tvivl Star Wars, som jeg vist blev livsvarigt besat af da jeg som lille så premieren på den ældste film, "A New Hope" (eller Star Wars IV, eller bare Star Wars... kært barn...). Ud over film har det også bredt sig lidt ud på de for sagaen mest essentielle bøger og tegneserier. At andre top-favoritter skal her nævnes Alien-filmene, A.I., Contact, Predator-filmene, The Abyss, Signs, Avatar og Babylon 5 (bedste TV-serie). På bogsiden er favoritterne Arthur C. Clarke's fire Rama-bind, - lav dem nu på film! Af tegneserier bliver det ikke til så meget i dag, men når Marvel Comics bliver kosmiske kan det varmt anbefales elskere af genren.

Mac

Min første Mac købte jeg i 1992, og det er blevet til tre mere siden. Mac'en bruges først og fremmest til at dyrke de andre interesser med, så der er ikke så meget andet at skrive om den i sig selv. Men nogle gode sites er hos Apple (den officielle), LucasArts (spil), MacFormat (magasin), MacGame.dk (forhandler), MacWarehouse (forhandler), Officeline (forhandler), Google/mac og MacKlub Aalborg.

Blandede links:

- Google (søgerobot)
- De Gule Sider (person-/firmasøgning)
- Krak (person-/firmasøgning)
- E-postkatalog (email-adresse søgning)
- Forbrugersikkerhed (handel på internet m.m.)
- DSB (rejseplanlægning m.m.)

- QXL (netauktion)
- Gul & Gratis (brugthandel)
- Gratissiden (konkurrencer, gratis ting m.m.)


Til top

Tilbage til Progressiv Rock-siderne

Kontakt: stigkab@mail.dk