Keys To Ascention 2 (Essential / Kavan)

Finn Olesen, Gaffa e.l. ca. 1997

I forlængelse af "Keys To Ascension" live-CD'en fra '96, der primært bestod af gamle Yes-klassikere i ny embalage, er de gamle, pompøse og progressive musikere i dette snart 30 år gamle band nu aktueile med opfølgeren, "Vol. 2". Sammenlignet med "Vol. 1" er denne dobbelt-CD afgjort mere spændende, da den ene skive udelukkende består af nye studienumre, der bringer minder frem fra Yes' storhedstid i 70'erne og frem til starten af 80'erne, hvor de sammen med bl.a. Genesis stod for noget af den bedste britiske symfoniske rock. Den side af bandet gives der smagsprøver på på livesiden af CD-sættet i en koncert fra Californien i '96, hvor jeg især nyder en speciel god optagelse af en sang som "Going For The One" som de her giver en særlig stærk version af.

Yes er stadig et meget stort band med en formidabel musikalsk ekspertise - og hvor er det dejligt at høre, at de nu er sluppet ud af jagten på hits efter kæmpesucces'en "Owner Of A Lonely Heart", og igen er vendt tilbage til den mere progressive stil.

Morten Christensen, Volume 12/97

For et års tid siden kom den første del af genforeningsfesten for de herrer Anderson, Howe, Squire, Wakeman og White, sammen igen for første gang siden 1978. 2'eren her er endnu et dobbeltalbum med både live- og nye studienumre, men genoplivningen af 70'er koncepterne med numre på både 10 og hele 20 minutter strander delvist. Ligeså flot udført det hele er, lige dræbende langtrukne virker komplet fejlfri gengivelse af klassikerne som "Close To The Edge". Man kunne lige så godt hive de gamle plader frem fra reolen, men værre er det næsten at de fem nye numre ikke har den standard som "Be The One" og "That, That Is" fra I'eren havde, og den 18 minutter lange "Mind Drive" bliver aldrig en klassiker som førnævnte "Close To The Edge". En velgennemført plade, dog kun for gennemførte Yes fans.

2 af 5 point.

 

Til startsiden