The Security of Illusion (Polydor)

Jevel, Aalborg Stiftstidende 2/93

Saga er tilbage. Tilbage i original besætning. Tilbage på det oprindelige pladeselskab. Og helt klart tilbage i fortiden.

“The Security Of Illusion”, det canadiske bands 10. udspil, er nemlig symfonisk rock som vor far lavede den - for mange år siden. Storladne brudstvkker af melodier, massive trommer og horisontale synthesizer-klange ud over det hele - altsammen pakket ind i en flot, flot produktion og lækker lyd. Alt for lækker. Trods noget tungere guitarlyd (Saga har fundet ud af at Nirvana og Metallica sælger en dejligt masse plader) er helhedsindtrykket tamt og uengageret. “The Security Of Illusion” er forklædt som 1993, men lyder umiskendeligt som symfonisk rock fra starten af firserne. Den lyder også umiskendeligt af beslægtede Toto, men de lavede allerede i 1985 med “Isolation” et vellykket eksempel på rock med stor lyd, lavet til kæmpe stadionkoncerter med hele svineriet. Saga er, om ikke en saga blot, så i hvert fald kun halvt så gode og otte år bagefter.

 

Chili 3/93

Sikkerheden ved illusioner er at man slipper for at se nederlaget i øjnene, og erkende at man ikke sælger plader længere, og at der ikke længere kommer folk til koncerterne.

1 af 5 points.

 

Gaffa e.l. 9/93

Saga fra Canada er tilbage i deres “oprindelige” konstellation med Steve Negus - trommer, Jim Crichton - bas, Jim Gilmour - keyboards, Ian Crichton - guitar og Michael Sadler - sang. Men passer deres stil i en grunnge-rock tid? Yep! Der er altid plads til et unikt band. “The Security of Illusion” rykker stramt, symfonisk, melodisk og tungt der-ud-af. Meget flot produceret af Saga selv.

Til startsiden