Full Circle (Steamhammer/SPV)

 

Finn R. Olesen, Gaffa (?) 1/00

“Full Circle” titlen på canadiske Sagas nye udspil er meget rammende, for ikke nok med at bandet er genetableret i den oprindelige form fra storhedstiden i starten af 80’erne, men stilmæssigt er de også tilbage i det spor, der med storladen lyd og arrangementer leder tankerne hen på sange som “Wind Him Up” og “Humble Stance”. Sange der gav Saga stjernestatus også i Danmark i et par år.

Op gennem 90’erne har Saga ellers udgivet mange plader, men uden den store succes, hvilket reducerede dem til et næsten anonymt pop/rock-band. Sangeren Michael Sadler, som gennem mange forskellige konstellationer har været gruppens drivkraft, gendannede i 1995 det oprindelige band for at udgive “Generation 13”, der dog ikke hittede - og alle gik hver til sit.

I 1998 gendannedes og turnerede bandet igen, og indspillede bl.a. live-albummet “Detours”, der primært indeholder alle de gamle hits fra 80’erne. Under turnéen viste det sig at noget af kemien var tilbage, og det blev grundstenen til både et nyt samarbejde og dette nye album. Stilmæssigt er Saga som nævnt tilbage ved rødderne, hvor sangene er lange historier opdelt i afdelinger eller chapters, der tekstmæssigt kan give en sammenhæng gennem hele CD’en.

Melodimaterialet er umiskendeligt Saga fra 80’erne, sublimt spillet af et meget frisk band, hvor især bandets varemærke, det tostemmige spil mellem guitaristen Ian Crichton og keyboardspilleren Jim Gilmour er en fornøjelse at lytte til igen. Om nutiden så er til Sagas musik er en anden sag.

Til startsiden