Pulse (EMI)

Se & Hør 6/95

Et orgie i lyd... Live optagelse med Pink Floyds største komposi-tioner, serveret med nerve og energi.

 

Lars R. Jensen, Aktuelt (?) 6/95

Storm Thorgerson var masteminden bag: designergruppen Hipgnosis, der op gennem 70'erne var et af de bedste argumenter for dem, der mente, pladeomslag var en kunstart, der sklle tages alvorligt. Hipgnosis lavede omslag for Pink Floyd, Peter Gabriel, Genesis, Led Zeppelin, alle de store grupper med store ideer og store penge. Hipgnosis havde mindst 25 specialister: Fotografer, retouchører, modelbyggere, designere i bogstaver og logoer, bogholdere og regnskabsfolk.

Stort set samtidig med “Video killed the radiostar”, dræbte CD-formatet omslagsdesigneren. Hignosis gled i opløsning. De fem højt specialiserede retouchører blev til en Mac med et billedbehandlings-program. Fotografen ville hellere lave video, og bogholderen havde ikke nogen at sende regninger til. Storm gik også hjem, han syntes ikke, det var specielt sjovt at lave store produktioner, der skulle ses gennem en plastæske på 12 gange 12 gange en halv centimeter. Men man skal jo leve, så Storm blev ved i det små. Det er Storm Thorgerson der har designet coveret til “Pulse”, Pink Floyd´s live udspil 1995. 2 CD’er i en bog i en kassette. I ryggen på kassetten sidder en rød lysdiode og blinker. Sublimt lækkert forarbejdet. Storm Thorgersen har løftet CD cover design derhen, hvor det næste skridt er cd'en med videoskærm. At man bliver rablende vanvittig af den konstante blinken er en anden sag.

Nå ja, musikken. Pink Floyd har genudgivet “Dark Side of The Moon” i en live udgave. Det lyder næsten lige så godt som den de udsendte i ‘73. Resten er lidt “greatest hit”, der er rigtigt store. Det lyder da også godt. Damptog og vækkeure står knivskarpt, og publikum er mixet højt op i Iydbilledet, så man rigtig kan høre, hvor begejstrede de er.