Test of Wills (Magna Carta)

Martin Just Rasmussen, Gaffa (?) 7/97

Som alle jo nok ved var Magellan en portugisisk opdagelsesrejsende (1480-1521), som havde et fantastsik mod, samt en usædvanlig målbevidsthed og appetit på eventyr - bl.a. var han den første som bevidste at jorden var rund!

I denne pionérånd har tre friske fyre gjort deres for at gøre det enorme musikmarked lidt mere interessant - og det er lykkedes! Med to meget roste albums i bagagen har Magellan banket sig på plads som et af de førende bands inden for genren progressiv rock. Og de har nu med skiven “Test Of Wills” fulgt både “Hour of Restoration” (1991) og “Impending Ascention” rigtig godt op. Magellan spiller eksperimenterende à la Pink Floyd og - ja, OK - Marillion! - CD´en er et skønt potpourri af bl.a.keyboards, (klassisk) guitar og basun. Dejligt med en fed plade, som f.eks. kan nydes en søndag eftermiddag i solen...


Volume 1997

Det første album i 4 år fra Magellan, der er en af den nye generation af progressive bands i Magna Carta´s stal. Men som selskabets andre bands har trioen også haft travlt med at medvirke på tribute pladerne til ære for Pink Floyd, Genesis, Jethro Tull og Yes. Det har også påvirket både bandets lyd og stil, der på det forrige album “Impending Ascention” mindede meget om en blanding af ældre Queen og Kansas. På “Test of Wills” er det i stedet lyden af Yes, Genesis og Pink floyd, der ind imellem høres som en del af Magellans alligevel ret specielle og teknisk komplicerede stil, og at de på nogle punkter har drevet det længere ud i det ekstreme høres ikke mindst på det over 11 minutter lange titelnummer, der indeholder ting som piano og fuldstændigt vilde jazz´ede trompetsektioner, der får et fusionsorkester til at lyde som AC/DC, Magellan har fået mere af en egen identitet på “Test of Wills”, men deres stil bliver stadig lige lovet meget i længden over et helt album. Det ændrer dog ikke på,at det er en yderst spændende plade fra de 3 topkvalificerede musikere.

3 af 5 point.

 

Til startsiden