Odyssey through O2 (Disques Dreyfus/Epic/Sony)


MSL, Gaffa e.l. 6/98

Nogle af de yngre har bevæget sig ind i JMJ´s blippende laboratorium, og giver i form af gennemarbejdede remix klar og tydelig respekt til en af den elektroniske musiks pionerer på dette ganske underholdende album, der også er en uoverskuelig “interaktiv multimedia-CD”, hvis musikken ikke er nok i sig selv. Navne som Loop Guru, DJ Cam, Resistance D og Hani garanterer for kvalitet, hovedsageligt med vægt på den psykedeliske trance.

4 af 6 points.


Have, Aalborg Stiftstidende, 5/98

“Gammeldags!”. Sådan råbte flere kritikere efter den franske tangenttroldmand Jean Michel Jarre efter forrige plade, “Oxygene 7-13”, hvor han da også ganske rigtigt havde halet alle de gamle keyboards fra “Oxygene” frem en gang til. Her er så et slags svar på kritikken: Dele af “Oxygene 7-13”, ikke mindst hittet “Oxygene 8” (i hele fem udgaver), lagt i hænderne på nogle af vore dages remixrødder. Som Loop Guru, DJ Cam, Hani, Resistance D, Sunday Club og a440.

Resultatet er et mindre technotrip, båret af de yderst enkle, bundsolide temaer, der ofte gemmer sig et sted inde bag Jarres mange forunderlige lyde. Nogle af de i alt 17 indslag er perfekte at “sumpe hen til” efter en travl dag, mens især “Oxygene 10 Resistance D Treatment” er blevet et aldeles fremragende stykke 90'er disco/techno. Slet ikke så ensformigt endda, men med evigt skiftende puls og retning. Med nye kulører lagt på hele tiden. Andre steder har Jarres temaer pludselig fået en lidt mere uheldssvanger klang, og “Oxygene l0 Transcengenics” er rent efter-Beatles'k indisk-citar-hygge. Langt de fleste indslag er i det hele taget ret medrivende, selv om der selvfølgelig også er tomgang imellem. Som lidt for megen råberap og bleg scratch i “Oxygene 7 DJ Cam Remix”, og vel megen dvælen ved alle effekter i “Oxygene 8 Takkyu Ishino Extended Mix”... jo tak, nu har vi hørt, hvad din computer kan, og lad os så komme videre!

4 af 6 points.


Til startsiden